Kirjat ja kirjoitukset

Helpoiten löydät ajatuksiani tämän sivuston blogista. Sen on määrä palvella jokaista, joka haluaa kehittää omia puhe- ja vaikuttamistaitojaan.

Olen pitänyt myös Retoriikan taito -blogia. Sieltä löydät paljon samanlaista asiaa kuin tästäkin blogista.

Näiden lisäksi kirjoituksiani ja haastattelujani puhetaidosta ja retoriikasta on julkaistu eri sanoma- ja aikakauslehdissä (klik). Kommentoin alaani liittyviä kysymyksiä toisinaan myös radiossa ja televisiossa.

Unna Lehtipuun kanssa kirjoittamani kirja Elämäsi paras puhe (Alma Talent 2021) sopii kaikille, jotka kohtaavat työssään puhe- ja esiintymistilanteita. Kirja antaa monipuolisesti ja kattavasti käytännön neuvoja ja vinkkejä vaikuttamiseen, puheiden laatimiseen ja niiden pitämiseen. Kirjaan ovat myös kirjoittaneet monet kansainväliset puheen huippuammattilaiset. Voit tilata omasi täältä.

Kirjani Vaikuttavan puhumisen taito (MIF 2013) sopii kenelle tahansa, joka haluaa kehittyä puhujana ja esiintyjänä. Kirjassa on runsaasti konkreettisia neuvoja ja myös puhumisen ”filosofiaa”. Kirja on loppuunmyyty.

Vaikuttavan-puhumisen-taito

Vaikuttavan puhumisen taito –kirjasta sanottua:

Ystäväni ja kollegani Antti Mustakallio on kirjoittanut retoriikan perusteoksen, johon jokaisen puhujan kannattaa tarttua mahdollisimman pian. Teoksessa käydään läpi retoriikan perustermit ja -metodit runsaine esimerkkeineen. Nekin taidot, joita olet käyttänyt perstuntumalta, saavat nimen, analyysin ja perustelut. Aion lunastaa kirjan koko painoksen itselleni, jotteivät kilpailijani saa kirjaa näppeihinsä.

Katleena Kortesuo
viestintäkonsultti

Olen pitänyt noin tuhat puhetta, esitelmää ja koulutusta. Viimeistään Vaikuttavan puhumisen taidon puolivälissä tajusin, miten esitykset olisi kannattanut vetää. Pyydänkin yleisöltäni noin tuhannesti anteeksi.

Jari Parantainen
tuotteistaja