Itsenäisyyspäivän logos

Suomen itsenäisyyspäivä on päivistä parhain virittää kunnon vanhan ajan epideiktinen ylistyspuhe maamme kunniaksi. Valitsen kuitenkin nyt pathoksen sijasta logoksen ja lyhyesti mutta vakuuttavasti esitän väkevät perusteet sille, miksi Suomen kansalainen saa tänään tuntea iloa, kiitollisuutta ja ylpeyttäkin.

Suomi on maailman paras maa. (Newsweek)

Suomi on maailman onnistunein valtio. (The Fund for Peace)

Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa. (Transparency International)

Suomen koulutusjärjestelmä on maailman paras. (Pearson)

Mutta niin kuin monesti käy, suurella riemullakin on tummasävyiset varjonsa. Suomi oli nimittäin vielä vuonna 2010 maailman onnellisin maa, mutta se ei ole sitä enää. Tanska meni tänä vuonna ohi – Suomi on nyt vasta maailman toiseksi onnellisin maa (YK).

Siitä huolimatta, hyvää itsenäisyyspäivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *