Sana haltuun -blogin iloinen alkuvaival

Vuosi vaihtuu, ja on parahultainen aika katsahtaa taaksepäin ja ihmetellä, mitä onkaan tullut tehtyä.

Perustin blogin – tai oikeastaan vähän enemmän kuin blogin. Tältä sivustoltani puhetaidosta ja retoriikasta intoutunut vierailija löytää oleelliset tiedot allekirjoittaneesta ja tarjoamistani palveluista.

Mutta tämä ei ole kuitenkaan mikään ”yrityksen kotisivu” vaan keskeistä on juuri blogi. Vaikka et aikoisi kuunaan tilata Mustakalliota kouluttamaan tai sparraamaan, olet ollut ja olet jatkossakin tosi tervetullut lukemaan ja kommentoimaan kirjoituksiani – ja tykkäämään niistä. Olen tehnyt päätöksen jakaa puhetaitoon ja retoriikkaan liittyvää asiantuntemustani ilmaiseksi netissä, ja paras palkinto on, että asia kiinnostaa ja lukijoita piisaa.

Sana haltuun -blogin ensimmäinen postaus ajoittuu päivämäärälle 18.11. Ryhdyin tosin pitämään sivustosta ääntä vasta hieman myöhemmin: oli mukavampi kutsua ihmisiä blogiin, kun siellä oli ensin vähän luettavaa.

Blogin alkutaipaleella on ollut iloisia yllätyksiä. Minua on varoiteltu, että lukijat ovat keskimäärin aika hitaita kommentoimaan postauksia, mutta nyt reilun kuukauden aikana kommentteja on tullut mukavasti. Olen ollut iloinen jokaisesta kommentista. Kiitos teille!

Kirjoituksia selvästi luetaan. Yksi merkki tästä on se, että jokainen juttu kerää Facebook-tykkäyksiä: jotkut vain pari, mutta Paavi räpelsi -kirjoitus melkein sata. Tykkäykset eivät ainoastaan pullista kirjoittajan egoa (mikä on tietenkin mukava tunne) vaan niillä on ihan tärkeä tehtävä: niiden kautta saan selville, minkälaisista aiheista lukijat ovat kiinnostuneita ja minkälaiset kirjoitukset leviävät sosiaalisessa mediassa. Tämä on arvokas tieto, koska mielelläni kirjoitan lukijoiden korvasyyhyn mukaisesti, eli sellaisista teemoista, joista on teille, arvoisat lukijani, hyötyä ja jotka herättävät kiinnostusta.

Kiitos tykkäyksistä!

Joten edelleenkin: jos luette tältä sivustolta mielestänne hyvän postauksen, klikatkaa ihmeessä tykkää-painiketta! Huonot postaukset voitte jättää omaan arvoonsa. Tai oikeastaan voisitte huomauttaa postauksen heikkouksista kirjoittamalla kommentin. Virheistä on hyvä oppia.

Uskon että puhetaitoon ja retoriikkaan keskittyvä blogi löytää suomalaisessa blogosfäärissä luontevasti oman paikkansa. Muutamasta muustakin blogista löytyy suulliseen viestintään liittyviä postauksia: Oili Valkilan Viilattu pilkku -blogissa on usein hyviä vinkkejä esiintyjille. Esiintymisestä löytyy asiaa myös Suomen puheopiston blogissa. Ja tietenkin pitää mainostaa edellistä blogiani: retoriikantaito.fi. Jos unohdin mainita jonkun tämän alan blogin, muistuttakaa ihmeessä.

Puhetaitoon ja retoriikka keskittyviä blogeja on joka tapauksessa varsin vähän maassamme. Aihe on kuitenkin älyttömän kiehtova ja tarpeellinen.

Teen uudenvuodenlupauksen: vuonna 2013 postaustahti pysyy samana, eli 2-4 postausta viikossa. Pysykää siis linjoilla!

Blogin seuraamiseen on kaksi kätevää tapaa: paras vaihtoehto on tilata rss-feed painamalla Tilaa blogi -painiketta, mutta melkein yhtä hyvä tapa on tykätä Facebook-sivustani, jolloin saat tiedot uusista postauksista suoraan FB-aikajanallesi. Tee se, ellet ole vielä tehnyt.

Haluan kehittää postauksia siihen suuntaan, että ne olisivat nykyistä hieman tiiviimpiä ja kommentoisivat enemmän ajankohtaisia elävän elämän ilmioitä, eli esimerkiksi poliitikkojen retoriikkaa, tiedotusvälineitä ja viestintää. Aikeissa on myös kertoa enemmän omiin työkuvioihin liittyviä hauskoja ja opettavaisia tapauksia. Näitä on siis luvassa ensi vuonna.

Lisäksi odotettavissa on varmastikin muutama postaus ensi kesän parhaasta ammattilaisseminaarista, Retoriikan kesäkoulusta, josta on tulossa aivan huikean upea tapahtuma.

Olen myös kuulolla, mikäli teillä, hyvät lukijani, on joitain toiveita. Mikäli jotkut tietyt puhe- ja esiintymistaidon aihealueet kiinnostavat teitä erityisesti, pistäkää asiasta joko kommenttia tai viestiä minulle, niin otetaan toiveet huomioon.

Nyt haluan toivottaa kaikille lukijoilleni riemastuttavaa ja iloa tuottavaa vuotta 2013!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *