Median hampaissa

Kirjoitan tähän blogiini kaikenlaista puhetaidosta ja retoriikasta. Nyt innokkaimmat alan harrastajat voivat lukea näitä viisauksia myös kirjastani Vaikuttavan puhumisen taito.

Niitä varten, joiden retoriikan nälkää tämäkään kattaus ei tyydytä, olen koonnut listan tänä vuonna tehdyistä haastatteluista ja radio-ohjelmista, joissa olen vieraillut:

  • Hämeenlinna, puhetaidon kaupunki – Katleena Kortesuon kanssa kerromme tulevasta Retoriikan kesäkoulusta Hämeen Sanomissa (21.1.).
  • Suomen Sisu viilaa viestiään – Yle Uutiset pyysi retoriikan näkökulmaa Suomen Sisun uuteen periaateohjelmaan (29.1.).
  • Näin onnistut hääpuheen pitämisessä – HS:n Myötä ja vastoinkäymisiä -blogi pyysi vinkkejäni hääpuheen pitäjille (21.2.).

Kesän lopulla sain haastattelupyyntöjä pääministeri Alexandex Stubbin puhetavasta, erityisesti hänen hidastuneesta puhenopeudestaan. Seuraavia juttuja julkaistiin:

Stubb on muuttanut puhenopeuttaan tietoisesti hitaammaksi. Sillä haetaan uskottavuutta. Ihan hyvä ajatus, mutta puhenopeuden kanssa kannattaa olla myös tarkkana: jos puhenopeus on liian hidas, kuulijoista tuntuu helposti siltä, että puhuja pitää heitä ymmärtämättöminä ja selittää asioita siksi hitaasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *