Elämäsi paras puhe kansien välissä

Painokoneet ovat tehneet työnsä ja kirja Elämäsi paras puhe on nähnyt päivänvalon! Tässä Alma Talentin kustantamassa opuksessa minä ja viestinnän moniosaaja Unna Lehtipuu haluamme antaa parhaat ohjeet, neuvot ja vinkit sinulle, joka mielit puhujana korkeimmalle tasolle.

Unnan nimi on kannessa ensimmäisenä ja ihan ansaitusti. Hän oli aloitteellinen ja pyysi minua kirjoittamaan kanssaan kirjan. Mielelläni tartuin tarjoukseen: Unnalla on pitkä ja monipuolinen kokemus viestinnästä, esiintymisestä ja puhetaidosta. Uskoin että näkökulmamme täydentäisivät toisiaan, ja niin siinä kävikin.

Jos yhdellä sanalla kuvaisin kirjaamme, se sana olisi ”runsas”. Lähestymme vaikuttavaa puhumista niin klassisen puhetaidon kuin modernien oivallusten näkökulmasta. Kirjasta löytyy niin Aristotelesta kuin psykologisten tutkimusten tuloksia.

Puhumisen teoriaa on toki tarjolla, mutta vielä paljon enemmän käytännöllisiä neuvoja ja vinkkejä – muun muassa runsaasti malleja erilaisiin tilanteisiin sopivista puheista. Opastamme lukijan rakentamaan esitykseensä mukaansatempaavan aloituksen ja mieleen jäävän lopetuksen.

Otamme käsittelyyn monia puheita ja kerromme, mitä niistä voi oppia. Mukana on vanhoja klassikoita kuten John F. Kennedya mutta vielä enemmän aivan viime vuosina pidettyjä puheita. Opit miten maailman parhaissa puheissa käytetään retorisia keinoja.

Kirjassamme on myös yksi aivan erityinen piirre: Elämäsi paras puhe sisältää vierailevien kirjoittajien tekstejä, ja nämä vierailijat ovat kansainvälisiä puheen ja esiintymisen huippuammattilaisia. Tarjolla on kirjoituksia valituista aiheista niin norjalaiselta retoriikkaprofessorilta kuin parilta Barack Obaman puheenkirjoittajalta – ja monelta muulta mustan vyön osaajalta.

Kattaus on siis runsas – niin runsas, että olen varma, että jokainen lukija löytää kirjasta opetuksia, jotka vievät häntä puhujana eteenpäin.

Jos haksahdat ostamaan Elämäsi paras puhe -kirjan, olen halukas kuulemaan, mitä siitä ajattelet. Ota siis rohkeasti minuun yhteyttä ja kerro, miten kirja auttoi sinua pääsemään eteenpäin tielläsi puhujista parhaaksi.

Ja itsestään selvää tietenkin on, että minä ja Unna koulutamme näistä aiheista ja ojennamme kultalautasella sparrattaville työkalut vaikuttaviin ja vakuuttaviin puheisiin.

3 thoughts on “Elämäsi paras puhe kansien välissä”

  1. Hei,

    päädyin sitten ostamaan kirjanne verkosta, ja nyt odottelen sitä tulevaksi kotiin. Jännityksellä odotan, mitä kirja sisältää. Sisällysluettelo ainakin on vaikuttava! Opetan viestintää ammattikorkeakoulussa. Puheviestintä on minulle teoriassa tuttua, mutta tiedot ovat hieman vanhanaikaisia, joten kaipaan uutta näkökulmaa, moderniakin näkökulmaa aiheeseen. Joten kunhan saan kirjan luettua, kerron ehdottomasti, toteutuiko tämä toive!

  2. Hei,

    tavallaan toive toteutui. Sain ainakin uusia ideoita ja näkökulmia, miten käsitellä esiintymistä.

    Pidin kirjan rennosta kerronnasta ja siitä, että esimerkkejä oli tarjolla runsaasti. Aion suositella opiskelijoille tätä lisälukemisena, mutta esim. oppikirjana tämä ei aivan toimi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *