”Tasa-arvon kannattaja vai kiihkoilija?”

Viimeisin keskustelu aloitteesta ”tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi” käynnistyi Vihreiden puheenjohtajan, ministeri Ville Niinistön blogikirjoituksesta Näytön paikka tasa-arvoisen avioliiton ja ihmisoikeuksien puolesta

Kotimaa24-verkkolehti tiedusteli näkemystäni Niinistön kirjoituksen retoriikasta. Laadin vastaukseksi pienen analyysin, joka julkaistiin verkkolehden blogissa otsikolla ”Tasa-arvon kannattaja vai kiihkoilija?”

Niinistön retoriseen välineistöön kuuluvat erityisesti toisto, polarisaatio ja eräänlainen heimokieli. Nämä eivät ole poikkeuksellisia retorisia valintoja poliittisessa keskustelussa.

Sen sijaan Niinistön retoriikan voimakkuus on poikkeuksellista: Polarisaatio on todella vahva; ne, jotka eivät ole mukana ajamassa lakialoitetta, samastetaan mielikuvatasolla viharikoksiin syyllistyviin äärioikeistolaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *