Puhetaitokirjaa ja Kesäkoulua

Viime aikoina on tapahtunut omissa retoriikkakuvioissani kaikenlaista jännittävää. Sain lopultakin kirjoitettua tulevan puhetaidon kirjaseni käsikirjoitukseen siihen kuntoon, että alkaa olla loppukiidon aika.

Suuria ei enää lisäillä eikä oteta pois, mutta kokonaisuutta kuitenkin varmaan vielä hieman hiotaan kustannustoimittajan kanssa.

MIF julkaisee Eiköhän kirja ole ulkona vielä tänä keväänä.

Kirja on suunniteltu napakaksi, käytännölliseksi paketiksi, jonka avulla kuka tahansa saa tukun koeteltuja neuvoja ja vinkkejä puhujana kehittymiseen. Kirjan kappaleet menevät suoraan asiaan.

Teoriaa valotetaan, mutta siinä ei piehtaroida: tärkeintä on, että lukija ymmärtää, mihin ohjeet perustuvat.

Tämän blogin lukija huomaa, että osassa kirjan luvuista on suuriakin yhtäläisyyksiä joidenkin postausten kanssa. Kirjassa on kuitenkin myös paljon asiaa, joka ei ole nähnyt vielä missään päivänvaloa.

Kirjoittelen asiasta enemmän sitten, kun homma etenee.

Toinen iso asia, jota olen täällä hehkuttanutkin, on Retoriikan kesäkoulu. Järjestän tämän vaikuttamistaitojen ammattilaisseminaarin Hämeenlinnan Verkatehtaalla 7.6.2013 yhdessä Katleena Kortesuon kanssa.

Kesäkoulu inspiroi minua, koska se on Suomessa lajissaan ainutlaatuinen tilaisuus. Monet eri vaikuttamistaitojen alat puhetaidosta poliittiseen vaikuttamiseen ja markkinointiin ovat edustettuina. Puhujat ovat alojensa huipputekijöitä.

Viimeinen puhuja varmistui aivan äsken, itse asiassa eilen, kun mukaan lupautunut EK:n johtaja Jyri Häkämies joitui peruuttamaan tulonsa. Hänen tilalleen astuu kansanedustaja Mikael Jungner (sd), joka on entisenä Yleisradion johtajana viestinnän ja politiikan kovatasoinen ammattilainen.

Jos Kesäkoulu kiinnostaa, pistäydy katsomaan sivustoa: retoriikankesakoulu.fi

Kannattaa ilmoittautua 12.4. mennessä, niin pääsee mukaan etuhintaan.

Vaikka et aikoisikaan osallistua Kesäkouluun, suosittelen seuraamaan kesäkoulun blogia. Puhujat ja monet muut kiinnostavat kirjoittajat postaavat sinne kevään aikana. Luvassa on laadukkaita kirjoituksia vaikuttamistaitojen alueelta.

Yksi tapa saada tietoa uusista postauksista on tykätä Retoriikan kesäkoulun FB-sivusta. Myös Kesäkoulun Twitter-tiliä käytetään tiedotuskanavana.

Vaikka pelehdinkin tällä hetkellä Kesäkoulun parissa, aikaani riittää toki myös tälle blogille. Uusia postauksia on kevään aikana odotettavissa tukku, n. 2-3 kappaletta viikossa. Paitsi ensi viikolla lomailen ja pidän varmaankin taukoa kirjoittamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *