Retoriikan kesäkoulu 2013 onnellisesti takanapäin

Viime perjantaina, 7. kesäkuuta, toteutui kauan valmisteltu ja odotettu Retoriikan kesäkoulu. Retoriikan kesäkoulu on vaikuttamistaitojen ammattilaisseminaari, jonka teemana tänä vuonna oli ”Kuinka maailmaa muutetaan?” Tapahtuman organisaattoreina, rehtorina ja apulaisrehtorina, toimivat allekirjoittanut ja Katleena Kortesuo. Kesäkoulu pidettiin perinteiseen tapaan Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

Kesäkoulussa tarjoamme osallistujille puheenvuoroja eri vaikuttamistaitojen huippuammattilaisilta. Tänä vuonna edustettuna oli puhetaito (Juhana Torkki), poliittinen retoriikka (Mikael Jungner, Mauri Pekkarinen ja Jussi Lähde), kampanjoiminen (Riikka Kämppi), startup-yrittäjyys (Sami Kuusela), sissimarkkinointi (Tomas Mazetti) sekä oman lokeronsa muodostava Jari Sarasvuo.

Meidän järjestäjien pyrkimyksenä on antaa kuulijoille aina parasta vastinetta osallistumismaksulle, ja mielestäni tämä kattaus puhujia kyllä onnistui siinä. Tunnelma oli rento ja innostunut. Jälkeenpäin monet osallistujat kiittelivät – jotkut vuolaastikin. Minulle järjestäjänä jäi hyvä ja kiitollinen olo.

Kiitoksen ansaitsevat puhujat, tapahtuman tunnelman luoneet osallistujat, apunamme suuresti olleet Leea Seppänen ja Oili Valkila ja myös mainio Verkatehdas henkilökuntineen.

Toki kehittämiskohteita löytyy, ja kiinnitämme niihin erityistä huomiota, kun ryhdymme rakentamaan ensi vuoden Kesäkoulua. Se tulee olemaan vielä tämänvuotistakin tyrmäävämpi kokemus.

En tarjoa nyt raporttia Kesäkoulussa käytetyistä puheenvuoroista. Sellaisia raportteja on tarjolla useita:

1) Twitter-väen kannattaa käydä läpi keskustelua hashtagin rkesakoulu -alla. Tarjolla koko liuta livetwiittejä ja tilaisuudessa otettuja valokuvia.

2) Timo Sorrin upea Haiku Deck -esitys tiivistää jokaisen esityksen ydinkohtiinsa.

3) Pär Österlund teki myös muistiinpanoja, nimittäin piirrosmuistiinpanoja.

4) Blogeissaan Kesäkoulua ovat käsitelleet myös Ville Tolvanen (klik, klik), Tiina Vainio (klik) ja Inkeri Valtonen (klik).

5) Pari lehtijuttuakin ilmestyi. HS ja Hämeen Sanomat kirjoittivat kumpikin poliitikkojen debatista.

Vielä pari valokuvaa. Lisää kuvia ja videoita tulee jakoon kuluvan kesän ja tulevan syksyn aikana.

Torkki-puhuu-1-pieni
Juhana Torkki kertoo maailmaa muuttavan johtajan retoriikasta.

Mikael-Jungner-1-pieni
Mikael Jungner debatin tiimellyksessä

Mauri-Pekkarinen-puhuu-1-pieni
Mauri Pekkarinen puhuu intensiivisesti.

Jussi-Laehde-1-pieni
Jussi Lähde johti Mikael Jungnerin ja Mauri Pekkarisen välisen keskustelun.

Retoriikan kesäkoulu palaa taas ensi vuonna. Luvassa mahtavia puhujia ja retorista ilotulitusta. Tule mukaan sinäkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *