Retoriikan kesäkoulu tulee taas!

Vuoden 2014 Retoriikan kesäkoulun puhujat on julkistettu ja ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut. Otsikolla Vallan hyvää puhetta pidettävä vaikuttamistaitojen ammattilaisseminaari keskittyy ensi vuonna, 6.6.2014, puhetaitoon. Kannattaa käydä tutustumassa nettisivuun Retoriikankesakoulu.fi.

Esiintyjaet-Sanahaltuun

Järjestän tapahtuman nyt kolmannen kerran (Katleena Kortesuon ja muiden yhteistyökumppanien kanssa) ja tosi hyvillä mielin, sillä osallistujien palaute on aina kiittävää. Puhujat ovat huippuja ja tapahtuman tunnelma rento ja mieliinjäävä.

Ulkomaalaisten puhujien makuun päästiin jo viime vuonna, kun ruotsalainen sissimarkkinoija-hurjapää Tomas Mazetti oli kertomassa Valko-Venäjän nallepommituksesta. Nyt merten takaa Hämeenlinnan Verkatehtaalle saapuu kaksi alan tekijämiestä.

Jay Heinrichs on Amerikan retoriikkaguru, jonka kirja Thank You for Arguing on maailman myydyin retoriikan ja puhetaidon opas. John Zimmer on puolestaan kanadalais-sveitsiläinen WHO:n lakimies, joka on voittanut Toastmasters Internationalin järjestämät puhetaidon Euroopan mestaruuskilpailut seitsemän kertaa.

Heidän varjoonsa tuskin jää Juhana Torkki, Suomen tunnetuin puhetaidon kouluttaja, joka on jo kaksi kertaa peräkkäin valittu Retoriikan kesäkoulun parhaaksi puhujaksi.

Hienoa on myös se, että mukana on enemmän naispuolisia puhujia kuin aiempina vuosina. Lisa Sounio on brändiammattilainen ja Asta Rossi työyhteisöjen ja johtamisen tuntija. Kesäkoulun debatissakin on tällä kertaa mies-nais-pari, kun Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson keskustelee talouskysymyksistä EVA:n johtajan Matti Apusen kanssa.

Ihan uusi juttu on tapahtuman laajentuminen kaksipäiväiseksi. Seminaaria edeltävänä päivänä Jay Heinrichs vetää Vanajanlinnassa päivän mittaisen vaikuttavan viestinnän workshopin. Siihen(kin) kannattaa ehdottomasti osallistua, sillä Heinrichs on suurin piirtein paras saatavilla oleva puhetaidon opettaja. Aiemmin hän on kouluttanut mm. Pentagonin ja NASA:n henkilökuntaa.

Normaalihintaa merkittävästi edullisempi Early Bird -hinta on voimassa tammikuun loppuun, joten jos puhetaito kiinnostaa, ilmoittautua kannattaa heti.

Vaikka ei pääsisikään mukaan, Kesäkoulun blogi palvelee kaikkia. Puhe- ja vaikuttamistaidoista kirjoittavat talven aikana Kesäkoulun puhujat sekä valikoitunut joukko kiinnostavia ja asiaan perehtyneitä vieraskynäilijöitä.

Jos et ole aiemmin viettänyt kesäkuun ensimmäistä perjantaita Hämeenlinnassa, korjaa tilanne ja tule mukaan Verkatehtaalla oppimaan ja osallistumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *